Karhusafari Kuhmossa

24.08.2021 - 10:00 bis 27.08.2021 - 12:00 , Kuhmo ,Kuhmo, Finland

Karhusafari Kuhmossa

Itä-Suomen erämaiden suurpetojen kuvaamiseen tarkoitetut piilokojut houkuttelevat kuvaajia ympäri maailmaa. Lähde mukaan 24.–27.8. Partioaitan 365-klubiretkelle Kuhmoon tarkkailemaan karhuja ja muita pohjoisia suurpetoja. Koe unohtumaton elämys, kun karhu auringon laskiessa lähestyy suon poikki ihmisiä huomaamatta. Illan hämärtyessä voit kuulla myös susien ulvontaa.  

Kuhmon läheisyydessä suolla sijaitsevat piilokojut ovat yksi Suomen hienoimmista luontoretkimahdollisuuksista. Suurpetojen havainnoinnin lisäksi samalla retkellä voit kuitenkin myös nauttia itäisen suomen erämaaluonnosta – soista ja metsistä.
Retki sopii jokaiselle, joka pystyy istumaan kojussa. Tälle retkelle voit lähteä ilman retkeilykokemusta.

Ohjelma ja varusteet
Tapaamispaikka on Kajaanin linja-autoasemalla klo 10. Paikalle tullaan omalla tai julkisilla kyydeillä. Perille Kuhmoon voi ajaa myös omalla autolla.

Retkellä yövytään sisällä. Perusleirimme matkan aikana on suuri hirsimökki, jossa nukumme, syömme herkullisia aterioita, katsomme paikallisoppaan ja palkitun valokuvaaja Lassi Rautiaisen luontokuvaesityksiä ja saunomme. Mökki sijaitsee järven rannalla, jossa ainoina naapureina on kaakkureita, kalasääskiä ja kurkia. Teemme kävelyretkiä karhuja jäljittäen vuosisatoja vanhoihin metsiin, etsien samalla karhujen raapimismerkkejä, ulosteita ja jälkiä.

Kaksi yötä retkellä vietetään kuvauskojuissa. Ryhmä jaetaan eri kojuille. Joillekin kojuille on pieni kävelymatka soiden yli. Voimme kojulta nähdä karhujen saapuvan haaskalle. Aamulla paikalla voi pyörähtää varovainen ahma. Toiseksi yöksi vaihdamme kojua.

Retki järjestetään elokuun lopussa, jolloin sää on yleensä miellyttävä, päivälämpötilojen vaihdellessa 10–20 asteen välillä. Öisinkin lämpötila pysyy vielä plussalla. Hyttysiä on kesän lopussa enää vähän.

Vieraillemme lisäksi Venäjän rajalla ei-kenenkään-maalla, joten varaa retkelle mukaan passi. Ennen paluuta asutuksen pariin on aikaa soudella rauhaisalla järvellä, kalastaa, uida ja patikoida erämaassa. Varusteiksi riittävät keliin sopivat ulkoiluvaatteet, saappaat tai vaelluskengät. Saat varustelistan oppaaltasi hyvissä ajoin ennen retkeä.  

Järjestäjät ja oppaat
Retki järjestetään yhteistyössä Äventyrsresorin kanssa. Mukana on klubiopas Mia Sinisalo, Valla Outdoorsista. Mia Sinisalo on luontoliikuntaan rakastunut erä- ja luonto-opas sekä melontaohjaaja. Mia Sinisalo on liikkunut pyörällä, suksilla, jalkaisin ja meloen Ruotsin, Norjan ja Suomen kansallispuistojen poluilla sekä tunnettujen reittien ulkopuolella.  Mian retkillä edetään rauhallisesti ja nautitaan luonnon ihmeistä, kun niitä löytyy. Jokaisella on aikaa vahvistaa luontosuhdettaan.

Tapaamispaikka: Kajaanin matkahuolto, Sammonkatu 13, 87100 Kajaani. Linja-autoasemalta lähdemme minibussilla kohti Kuhmoa.
Tapaamisaika: klo 10
Aika: 24.-27.8.2021
Hinta: 12 950 Ruotsin kruunua (noin 1330 euroa), sisältäen arvonlisäveron, kyydin minibussilla, majoituksen, ohjelman, ruokailut, opastuksen ennen vaellusta ja sen aikana.
Maksu ja peruutusehdot: Osallistumismaksu 12 950 Ruotsin kruunua (noin 1330 euroa) maksetaan kokonaisuudessaan retkelle ilmoittautuessa. Ilmoittautuminen tapahtuu Ävetyrsresorin sivulla.  Hinta ilmoitetaan siellä Ruotsin kruunuina, mutta vastaa euroissa hintaa 1330 euroa.
Osallistujamäärä: 10–15
Viimeinen ilmoittautumispäivä: 10.8.2021
Lisätietoja voi kysyä oppaalta: mia.sinisalo@vallaoutdoors.com


Karhusafari Kuhmossa
Tickets

The following tickets are for the event of 24.08.2021 - 10:00 bis 27.08.2021 - 12:00 available.

 

Please choose one of the booking options below.

Standard
Free *

 

Here you have the opportunity to comment on our event and get in contact with other visitors.


Organizer - Information

The organizer of this event is:

Event-Organizer
Company name: Partioaitta
Herr Jussi Verkkonen
ZIP / Town: 00400 / Helsinki
Website: https://www.partioaitta.fi
Contact: Kontaktformular
Arrival

Kuhmo
Kuhmo
88900 Kuhmo
Finland
Planning by car:
Landkarte / Route anzeigen


Arriving by train:
bahn.de - arrival form

Flug | Hotel | Mietwagen

 

 

 
 
back to top
SessionHandler